Groom Series Hero

GROOM SERIES 2.0

Elok, cantik, tiptop! Kain & fitting sgt selesa. Nampak wangi terus bakal suami saya, rasa mcm nak ajak menikah esok jgk!”

Zahirah Zubir, Shah Alam

Jaminan Kami Untuk Anda

Komitmen kami untuk kepuasan dan keselesaan anda.

JAHITAN KEMAS

Jahitan pada baju yang kemas dan rapi bukan sahaja membuatkan penampilan tampak lebih eksklusif dan premium malah tahan lebih lama untuk pengunaan harian atau majlis istimewa.

Stitching

MATERIAL BERKUALITI TINGGI

Material Premium Dull Satin tidak tebal dan tidak memerangkap haba. Pakai tanpa risau badan mudah berpeluh dan terlihat di baju.

Fabric

PENGEPOSAN PANTAS

Kami akan proses anda dalam masa kurang 48 jam sebelum diserahkan kepada pihak kurier.

7 Days

POLISI PENUKARAN 7 HARI

Sekiranya anda mengalami sebarang isu dengan item dalam tempoh 7 hari dari penerimaan tempahan, hubungi kami.

Affordable

HARGA BERPATUTAN

Anda akan mendapati bahawa nilai yang dibayar untuk setiap tempahan adalah sangat berpatutan dengan kualiti produk yang bakal anda terima.

Affordable
Material Dull Satin

01

Material Dull Satin

Mudah digosok, tidak mudah berkedut dan tidak panas semasa hari pertunangan atau pernikahan anda.

Poket tersembunyi di bahagian dada

02

Poket tersembunyi di bahagian dada

Baju Melayu anda tampak seperti “custom-made” tanpa logo jenama di poket dada.

Zip di lengan baju amat mesra wudhu’

03

Zip di lengan baju amat mesra wudhu’

Ambil wudhu’ tanpa perlu risau bahagian lengan Baju Melayu anda basah.

 Potongan Slim Fit berserta zip di sisi baju

04

Potongan Slim Fit berserta zip di sisi baju

Potongan Baju Melayu Moden Asli kami yang terletak pada badan dan mudah dipakai dengan fungsi zip di sisi baju.

Pinggang stretchable berserta poket di seluar

05

Pinggang stretchable berserta poket di seluar

Getah pinggang yang stretchable di bahagian belakang seluar untuk keselesaan sewaktu memakai Baju Melayu.

Butang Berlian Ekslusif PERCUMA

05

Butang Berlian Ekslusif PERCUMA

Reka bentuk butang Baju Melayu yang tampak eksklusif sebagai pelengkap penampilan pada hari istimewa.

6 Warna untuk Hari Istimewa Anda

Pilihan warna popular dan terkini untuk Majlis Pertunangan atau Pernikahan
Off White
Pure White
Maroon
Baby Blue
Cream
Caramel Nude

Dipercayai oleh Lebih 6500++ Pengantin Sejak 2020

4.9 daripada 5 pengguna memberikan maklum balas positif terhadap produk kami. Kami kongsikan pengalaman mereka untuk membantu anda membuat keputusan sebelum membeli.
ZAHIRAH ZUBIR
Buyer
Read More
Elok, cantik, tiptop! Kain & fitting sgt selesa. Nampak wangi terus bakal suami saya, rasa mcm nak ajak menikah esok jgk!
SA’EED KHALID
Buyer
Read More
Saya beli online penghantaran pun pantas. Jahitan kemas dan packaging pun nampak eksklusif. Sangat2 RECOMMEND!
PUTRI SAKILA
Buyer
Read More
Set groom ni sngt2 slesa.. wlaupun pakai 2 lapis dlam nyaa.. tetap sejuk kain nyaa.. ❤️❤️ tq RIJAL&Co.
ISMIYATUN SULAIMAN
Buyer
Read More
Baju sangat2 cantik dan kemas jahitannya, kualiti kain pun bagus dan bila dipakai sgt2 selesa, size sesuai dengan badan, seelok2 jer muat. Handsome anak saya!
MOHAMMAD HABIBULLAH YUSOF
Buyer
Read More
Kain berkualiti dan jahitan sangat kemas. Pembungkusan item kemas/dalam keadaan baik dan penghantaran diterima dalam tempoh yang dijanjikan seperti polisi syarikat 2-3 hari bekerja.
SOLIHIN RUZI
Buyer
Read More
Excellent selection in baju melayu, with accommodating and helpful staff who give good input and aren't afraid to state their opinion on whether something looks good or not! the fabric was thick but very comfortable.3 zip make it easier to wear. Most important is the stitching was neat !
IZZAT IDRIS
Buyer
Read More
Baju selesa teroks, material terbaik, seller pun awesome. Kain quality tinggi tu bila photographer suruh freestyle, buat la apa gaya pun melompat mengangkang backflip roundhouse wheelkick pun tak risau kalau-kalau seluar terkoyak ke apa. Hahaha totally recommended !
NURIZZATI RAZAK
Buyer
Read More
Alhamdulillah, I'm so happy and really satisfied with Rijal & Co's clothes. After the third time purchase, finally found the color that matches the bride's dress. The material is beautiful, comfortable and looks expensive. The seller is also very helpful and fast responsive. Thank you so much Rijal & Co. Keep it up!!!!!
Previous
Next

Nikmati Hadiah Istimewa & Tawaran Khas
untuk Koleksi Groom Series 2023

Tawaran istimewa untuk memastikan setiap pembelian anda bersama kami berbaloi-baloi.
HADIAH PERCUMA #1 HADIAH PERCUMA #1

Butang Berlian Eksklusif

Reka bentuk butang Baju Melayu yang tampak eksklusif sebagai pelengkap penampilan pada hari istimewa.

HADIAH PERCUMA #2 HADIAH PERCUMA #2

Tunang & Wedding Planner

Rancang majlis pertunangan dan pernikahan anda dengan lebih teratur supaya majlis berjalan dengan lancar.

HADIAH PERCUMA #3 HADIAH PERCUMA #3

Getah Sampin Magik

Setiap tempahan Pakej Sultan juga akan disertakan getah sampin supaya sampin anda sentiasa terletak sepanjang majlis berlangsung.

HADIAH PERCUMA #4 HADIAH PERCUMA #4

Special Gift Card

Kad ucapan juga diberikan secara percuma untuk anda nukilkan sebarang ucapan bermakna.

HADIAH PERCUMA #5 HADIAH PERCUMA #5

Kotak Eksklusif

Tiada kos ekstra untuk Kotak Eksklusif Groom Series 2023. Sesuai untuk dijadikan sebagai hantaran pada hari istimewa anda.

Tawaran Atome Tawaran

Beli Dulu, Bayar Kemudian

Tidak perlu bayar sekaligus ketika membuat tempahan. Bayar 3 kali dengan pelan ansuran mudah dan patuh Shariah daripada Atome.

Promosi 20% dan Tawaran Khas Groom Series 2023 untuk hari ini
27/02/2024 sehingga pukul 12 malam sahaja.

Harga akan kembali asal dalam masa

Jam

Minit

Saat

Jom Pilih Baju Nikah Anda Sekarang

Pilih pakej yang tersedia dibawah mengikut pilihan anda dan pilih warna serta saiz.

Best Seller Best Seller
Pakej A

Pakej Arjuna

RM

249

(NP : RM328 )

  • Baju Melayu Groom Series

  • Butang Berlian Eksklusif

  • Kotak Eksklusif

  • Special Gift Card

  • Sampin 99 Series

  • PERCUMA e-Planner Tunang & Wedding (TERHAD)

  • PERCUMA Getah Sampin Magik

  • PERCUMA Bubble Wrapping

Pakej B

Pakej Teruna

RM

169

(NP : RM189 )

  • Baju Melayu Groom Series

  • Butang Berlian Eksklusif

  • Kotak Eksklusif

  • Special Gift Card

  • Sampin 99 Series

  • PERCUMA e-Planner Tunang & Wedding (TERHAD)

  • PERCUMA Getah Sampin Magik

  • PERCUMA Bubble Wrapping

Mereka Sudah. Sekarang Giliran Anda Pula!

Hari istimewa anda akan lebih indah dengan koleksi Groom Series by RIJAL & Co.
Pengantin
Pengantin
Pengantin
Pengantin
Pengantin
Pengantin

Soalan Lazim

Dapatkan maklumat lanjut melalui soalan lazim di bawah untuk bantu anda buat keputusan. 

Kesemua koleksi Baju Melayu Groom Series 2023 adalah “Ready Stock”.

Pengeposan akan dibuat dalam masa 1-2 hari bekerja setelah tempahan dibuat.

Bagi koleksi Melayu Groom Series 2023 kita menyediakan 6 pilihan warna untuk anda.

Untuk dewasa, anda boleh membuat pilihan saiz XS – XXL.

Jenis potongan Baju Melayu Groom Series 2023 ini ialah Slim Fit.

Model Dewasa (Berat 76 kg –  & Tinggi – 183 cm ) memakai Baju Melayu saiz M.

Setelah menerima barang anda, anda mempunyai tempoh masa selama tujuh (7) hari untuk membuat penukaran barang.

Material yang digunakan untuk Baju Melayu Moden Asli ialah Premium Dull Satin. Materialnya tidak panas, mudah digosok dan tidak mudah berkedut.

Ya. Anda boleh membuat pemilihan sampin sendiri mengikut citarasa anda ketika membuat tempahan Baju Melayu Groom Series di laman sesawang ini.